Dierennieuws -interview-

Interview met dierenarts Peter Klaver20120414-074912.jpg

Dierennieuws.nl
DierenNieuws is de meest uitgebreide website van Nederland en België, die zich richt op nieuws van (huis)dieren en diergezondheid, deels verzameld in de media en deels eigen berichten – artikelen. Aan de website is een team van dierenartsen verbonden, waaraan vragen gesteld kunne worden (tegen betaling) er is een forum dat door twee dierenartsen wordt begeleid met de hulp van diverse dierenliefhebbers, (ex-) medewerkers van de Dierenbescherming, Dierenambulance en enkele dierentrainers – gedragsdeskundigen.
Op het DN-forum zijn per diersoort en dan weer verdeeld per onderwerp ongeveer 15.000 verschillende topics uitgewerkt met totaal meer dan 110.000 reacties. Als voorbeeld geef ik het diersoort HOND, onderwerp Gezwellen, kanker en tumoren verdeling mastocytomen staan 122 Berichten onder 14 verschillende Topics. Zo kan een bezoekers precies vinden wat hij – zij zoekt.

Wie heeft de website opgezet en waarom?
DierenNieuws is in 2001 opgezet door Hans van de Vlist, automatiseringsdeskundige en bedenker van het concept DierenNieuws. De site is gemaakt samen met dierenarts Peter Klaver, toen verbonden als vaste dierenarts aan de dierentuin Artis. Peter had een eigen wekelijks radioprogramma bi Radio Noord-Holland en was regelmatig op de landelijke televisie bij de diverse dierenprogramma’s. Gerard Bueters zorgt voor de journalistieke ondersteuning en werkt mee aan de nieuwsbrieven.

Wat is het populairste product uit de webwinkel?
In onze webwinkel verkopen we uitsluitend dierenproducten, waaronder Sashas Blend voor honden en katten tegen artrose het meest populair is. Daarnaast Primeval voor soepele gewrichten bij paarden en honden. ook diverse vlooien- en tekenmiddelen en de hondendrinknippel voor aan de buitenkraan is alleen bij ons te koop!

Wat is de meest voorkomende vraag die mensen de dierendokters van Dierennieuws stellen?
De meeste vragen gaan over honden en katten, maar ook over hangbuikzwijnen. De vragen over hun eigen zieke hond of kat komen veel voor!

Wat is het leukste nieuws wat er ooit gepubliceerd is?
Een van de leukste artikelen is het dit verhaal:

Als dierenarts werken in Saoedi Arabië- dierenkliniek in Jeddah, nov. 2008-2011!
http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=10625.0

peter Klaver, dierenarts
www.klaver4dieren.nl

Be Sociable, Share!

Celesta

Since 1989 entrepreneur: exclusive importer of Italian espresso coffee Manuel Caffè, Pumpkinseed oil, Acme Cups, Manuka honey; publisher 50+ own websites, producer kids TV channel, photographer red carpet, illustrator/graphic designer, webhoster/designer, writer, mother/PR-manager of one of the world's best hyper realistic artists Rajacenna, Tarot reader, writer AllAboutLife for Celesta.nl since 2003

You may also like...

3 Responses

 1. og baller says:

  Heya! I realize this is kind of off-topic but I
  had to ask. Does managing a well-established blog such as yours take a massive amount work?
  I am completely new to operating a blog but I do write in my journal
  on a daily basis. I’d like to start a blog so
  I will be able to share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any recommendations or tips for brand
  new aspiring bloggers. Appreciate it!

 2. This post is invaluable. When can I find out more?

 3. Reinaldo says:

  Good article. I certainly appreciate this site. Keep it up!

Leave a Reply