Gesprongen leidingen

Preview 1996

Het jaar begon met zeer extreem winterweer en gedurende een aantal weken vroor het streng, waarvan ook overdag. Het bleek één van de strengste winters uit de twintigste eeuw te worden en sinds 1988 waren we geen echte winters meer gewend. Dat was te merken want ons oude pand schrok er erg van. Maandag 25 januari heel vroeg in de ochtend, werden we door de politie gebeld, omdat ze een melding hadden gekregen van de overbuurman van ons pand. Terwijl hij zijn hondje aan het uitlaten was, zag hij onder de deur door water uit ons pand stromen. Aangekomen bij het pand stond er zo’n ongeveer twintig centimeter water, wat stromend een weg naar buiten zocht toen we de deur openden. Binnengekomen, stroomde het water vanaf het plafond langs de muren naar beneden en bleef er een laag water staan waar Jaco doorheen moest banjeren om de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien. Dit ijskoude water kwam uit één van de leidingen op de zolderverdieping die door de vorst geknapt waren.

Natuurlijk moest het pand zo snel mogelijk weer droog worden, vochtigheid in de omgeving van koffie is niet ideaal voor de constante kwaliteit van de koffiebonen. Maar aangezien het overdag ook nog eens streng vroor, was er des te meer reden om het geheel zo snel mogelijk ijs- en vochtvrij te maken. Hiervoor huurden we een grote ‘heater’, die met veel blaasgeweld en warmte binnen drie dagen de boel flink opgewarmd en dus gedroogd had.

Onderdeel van: http://blog.celesta.nl/ondernemen_1996.htm

Be Sociable, Share!

Celesta

Since 1989 entrepreneur: exclusive importer of Italian espresso coffee Manuel Caffè, Pumpkinseed oil, Acme Cups, Manuka honey; publisher 50+ own websites, producer kids TV channel, photographer red carpet, illustrator/graphic designer, webhoster/designer, writer, mother/PR-manager of one of the world's best hyper realistic artists Rajacenna, Tarot reader, writer AllAboutLife for Celesta.nl since 2003

You may also like...

2 Responses

  1. Hello to every one,it’s actually a pleasant for me to go to see this web site, it contains valuable Information.

  2. Thanks very nice blog!

    My web site buy fifa 17 points

Leave a Reply