Melk is slecht voor elk

20120411-094050.jpg

‘Melk de witte motor’, ‘melk is goed voor elk’, allemaal reclameleuzen omtrent het product melk om de kas te spekken. En we trappen er nog steeds in, althans ik niet maar een groot deel van de wereldbevolking wel.
Toetjes, slagroom, chocomelk, drinkyoghurts, het dagelijkse glaasje melk: de bevolking doet er nog steeds aan mee en wordt nog steeds voor de gek gehouden. Alles wat lekker is, wordt geconsumeerd door de onwetende mens, ondanks dat men vaak genoeg wel weet wat goed of slecht voor de gezondheid is. Het jammere is alleen dat dat ‘goed’ en ‘slecht’ altijd gerelateerd is aan gewichtstoename oftewel: ‘daar word je dik van’. Helaas gaat dat slechte voor je gezondheid ietsje verder dan dat en kunnen bijvoorbeeld melkproducten een behoorlijke negatieve impact op je lichaam hebben.

Sinds de opkomst van de welvaart, wordt onze bontekoe dagelijks ingespoten met een behoorlijk assortiment aan antibiotica en groeihormonen. De hoeveelheid is zodanig dat je na één glaasje stijf van het gif staat.
Melk is oorspronkelijk ook helemaal niet bedoeld als drank; inwoners van de westerse wereld zijn de enige mensen die melk drinken omdat dit vercommercialiseerd is.
Uit het grootste voedingsonderzoek ooit uitgevoerd, the China Study, blijkt dat alles wat van dierlijke oorsprong is minder gezond is en het advies luidde dat we deze producten beter kunnen vermijden. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat ziektes als diabetes type I, en autoimmuun ziektes als multiple sclerosis meer voorkomen in de landen waar veel melk gedronken wordt.

Tegenwoordig kom je steeds meer mensen en vooral kinderen tegen die een koemelkeiwitallergie hebben.
De problemen die kinderen veelal ondervinden zijn bijvoorbeeld ademhalingsproblemen en extreem wild en druk gedrag. Veel mensen zijn niet in staat om melksuiker, lactose, te verteren. Daarnaast verdwijnt het enzym, wat voor de vertering van koemelkeiwit zorgt na een maand of zes bij babies. Als men toch doorgaat met melk drinken krijgt men bijvoorbeeld last van diarree en winderigheid.
Waar je niet direct aan zou denken, is dat botontkalking ook in verband staat met de consumptie van melk. Uit meerdere Amerikaanse onderzoeken, die men vooral in Nederland angstvallig verborgen houdt, is gebleken dat melk consumeren botontkalking veroorzaakt. Terwijl ons wordt geleerd, door de mensen die eraan verdienen, dat we juist melk MOETEN drinken om dit te voorkomen.

Bent u zich er van bewust dat u volkomen bij de neus genomen wordt door de overheid? Ik denk het niet. Hoe is het ‘melk is gezond-verhaal’ de wereld in gekomen? Heel simpel: ooit was er in de jaren dertig een crisis, vooral het platteland had het moeilijk en moesten we boeren aan het werk gehouden worden. Er was een enorm melkoverschot dus werd in 1934 het Zuivelbureau opgericht met als taak Nederland aan de melk te brengen. Dit alles gefinancierd door de industrie; de reden dat wij dus melk drinken is niet om onze gezondheid te verbeteren, maar om economische redenen.
Daarom weet de consument niet beter, want die wordt netjes stelselmatig bewerkt en geleerd hoe goed bijvoorbeeld melk is voor je gezondheid en dus goed voor de botten. Ondanks dat er wereldwijd grote onderzoeken zijn gedaan die het tegendeel bewijzen, blijven bijvoorbeeld diëtistes vasthouden aan het advies om dagelijks melkproducten te consumeren. Een duidelijke vorm van belangen verstrengeling met als gevolg het structureel misinformeren van de, helaas nog steeds onwetende burger.

Slechte voeding zorgt voor de aanmaak van antistoffen. Hoe meer er van deze antistoffen geproduceerd worden hoe slechter het is voor de gezondheid. Je immuunsysteem moet dan grote hoeveelheden antistoffen aanmaken en hierdoor zul je allerlei klachten krijgen.
De meest voorkomende voeding die de aanmaak van (IgG)-antistoffen veroorzaakt is melk. Zodra dieren volgroeid zijn, drinken zij geen melk meer van de moeder. Ditzelfde geldt voor babies; zodra ze op de leeftijd komen dat ze vast voedsel tot zich gaan nemen, horen ze geen melk meer te krijgen. Doordat de westerse bevolking tegenwoordig in hoge mate melk drinkt, zijn er veel ziektes ontstaan als gevolg van de (haperende) witte motor. Vormen van bijvoorbeeld prostaatkanker komen beduidend meer voor in melkconsumerende landen.

Het is jammer dat in de mens geprogrammeerd staat dat melk goed voor elk is, terwijl er een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk bewijs bestaat over de gezondheidsrisico’s. Verschillende rapporten leggen een verband tussen insuline-afhankelijke diabetes en een bepaalde proteïne in zuivelprodukten. Het is één van de belangrijkste oorzaken van blindheid en draagt bij tot hartziekte, nierbeschadiging en amputaties als gevolg van zwakke circulatie.
Ik zou zeggen: neem nog een lekker glaasje melk of neem nog een toetje en gebakje met slagroom na!

Wordt vervolgd
Lees ook: Arrogant en onacceptabel

Be Sociable, Share!

Celesta

Since 1989 entrepreneur: exclusive importer of Italian espresso coffee Manuel Caffè, Pumpkinseed oil, Acme Cups, Manuka honey; publisher 50+ own websites, producer kids TV channel, photographer red carpet, illustrator/graphic designer, webhoster/designer, writer, mother/PR-manager of one of the world's best hyper realistic artists Rajacenna, Tarot reader, writer AllAboutLife for Celesta.nl since 2003

You may also like...

Leave a Reply