Vlaardingen in Top 10 meest gepleegde overvallen

Ja hoor, het is ons gelukt! Vanaf nu staat Vlaardingen in de top tien van meest gepleegde overvallen. Dat hebben we goed gedaan!
Zoals gezegd, zou ik gaan bloggen over de Haringstad van Nederland, de stad waar ik woon. Nu was het niet bepaald de bedoeling om meteen maar met de negatieve kanten in huis te vallen, maar ik doe het toch maar.
De laatste paar maanden is er een zorgwekkende toename van overvallen te constateren in Vlaardingen. Het altijd vrij rustige stadje aan de Nieuwe Waterweg is hard op weg één van de crimineelste steden van dit land te worden. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld op klaarlichte dag een koffieshop overvallen, in de maand december onder andere een Albert Heijn filiaal en een Belshop met dodelijke afloop. Deze maand was het meteen de beurt aan een Juwelier die hier zijn winkel al sinds jaar en dag heeft zitten. De eigenaar in kwestie was zelfs nog met zijn fiets achter de daders aan gegaan. Maar zelfs een helicopter kon de overvallers niet meer terug vinden.
Om nog maar niet te spreken over de vele straatberovingen die ineens uit het niets met grote getalen de kop op steken. Mensen worden in elkaar geslagen en beroofd alsof het een lieve lust is. Afgelopen vrijdagavond was de bereden politie voor onze deur ook druk in de weer, was er een onderzoek in gang door de brandweer en stond er een arrestatieteam voor de deur. Balans van vrijdagavond: vrouw beroofd en pizzakoerier overvallen.

In december al heeft burgemeester Bruinsma besloten om verscherpte veiligheidsmaatregelen te treffen. Hopende dat het binnenkort toch weer rustiger in het Vlaardingse gat wordt, zoals het vroeger altijd was.
Wat is er in de tussentijd gebeurd?
Vroeger was het al genoeg om de kinderen een beetje angst in te boezemen over Het Gezag om te voorkomen dat je rottigheid ging uithalen.
In mijn tijd werd er verteld dat als je iets deed wat ‘ontzettend’ fout was, je de gevangenis in ging waar ze allemaal brood met zeep en spelden moesten eten. Geen idee waar ze dat bizarre idee vandaan haalden, maar bij mij werkte het. Ik haalde het niet in m’n hoofd om maar iets uit te vreten, lol. Maar ja jammergenoeg is de jeugd van tegenwoordig té bijdehand geworden om dat te slikken.
Misschien wordt het nu eens tijd om onze kinderen sowieso toch eens anders op te gaan voeden.
Respect, normen en waarden leer je nu eenmaal niet op de kinderopvang.

Be Sociable, Share!

Celesta

Since 1989 entrepreneur: exclusive importer of Italian espresso coffee Manuel Caffè, Pumpkinseed oil, Acme Cups, Manuka honey; publisher 50+ own websites, producer kids TV channel, photographer red carpet, illustrator/graphic designer, webhoster/designer, writer, mother/PR-manager of one of the world's best hyper realistic artists Rajacenna, Tarot reader, writer AllAboutLife for Celesta.nl since 2003

You may also like...

1 Response

  1. GarryCAshely says:

    Hi there to every one, the contents existing at this website are in fact remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows.

    My homepage; GarryCAshely

Leave a Reply